Biobella- biskvit obrok

Read Time3 Minute, 37 Second
Pošto volim zdravo da se hranim u stalnoj sam potrazi za zdravim proizvodima i grickalicama. Naravno počastim ja svoj organizam i po kojom mlečnom čokoladom ali gledam kad god mogu da je zamenim crnom. 
Nedavno sam naišla na jednog zanimljivog proizvođača baš onoga što meni treba. U pitanju je kompanija Bioland. Kompanija postoji od 2000-te godine. 
O kompaniji– U početku nas je bilo samo troje, majka i dva brata. Danas nas je 10 puta više. I dalje radimo prepuni mladalačkog entuzijazma, ljubavi i iskrene posvećenosti. U međuvremenu smo izgradili savremeni proizvodni pogon u skladu sa najvišim proizvodnim standardima. Izgradili smo i nešto još bitnije: uzajamni odnos prepun poštovanja i međusobnog razumevanja sa ljudima s kojima radimo i sarađujemo. Želimo da svi koji probaju naš proizvod iskuse pozitivnu energiju i radost koju su u njihi njihovo stvaranje uneli svi  zaposleni u Biolandu. Još jedan važan segment -naša konstantna primena najviših standarda u proizvodnji je potvrđena još od 2009-te HACCP Sertifikatom kao dokazom higijene, sigurnosti i kvaliteta u svim fazama proizvodnje počev od sirovina do finalnog proizvoda. Bez ovoga ne možemo postići cilj da nas sutra zavole čak i najprobirljiviji kupci u Eu. (izvor)
Proizvodi ove kompanije koje sam probala su – Biobella biskvit obrok sa 100% integralnim brašnom i fruktozom.

Proizvod dolazi u kutiji i unutra je pakovan 3×3 kesice. Imate po tri kesice sa tri keksića. Po meni veoma zgodno pakovanje jer kada se otvori ne mora da se brine hoće li se sve pojesti kako se ne bi osušio ostatak do sutra. Takođe je veoma zgodno poneti po jedno ili dva pakovanja(kesice) kada idete u šetnju. Pogotovo mi žene koje večito nosimo neke velike torbe (bar ja). Ambalaža mi je takođe zanimljiva. U prvi plan dolaze cvetici (oblik keksa) kao i ukus koji dominira. 

Biobella obrok od integralnog brašna sa kokosom.
Sastojci:
integralno pšenično brašno (min. 36%), fruktoza (min.20%), nehidrogenizovana biljna mast (palmina), kokosovo brašno (min.10%), voda, pšenični skrob.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost 1987kJ/456kcal;
masti 24,3g od toga zasićene masne kiseline12,1g i trans masne kiseline 0g;
ugljeni hidrati 53,8g od toga šećeri 19,3g, saharoza 0g; vlakna 8,5g;
proteini 6,2g;
so 0,01g.

Već nakon prvog kontakta sa keksićem prisetila sam se bakinih kokos kiflica. Ukus kokosa je dominantan, podseća na domaće keksice.

Biobella obrok od integralnog brašna sa rogačem.
Sastojci:
integralno pšenično brašno (min. 41,5%), fruktoza (min.23%), nehidrogenizovana biljna mast (palmina), rogač (min.8%), voda, pšenični skrob.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost 2001kJ/478kcal;
masti 22,2g od toga zasićene masne kiseline10,9g i trans masne kiseline 0g;
ugljeni hidrati 58,8g od toga šećeri 26,9g, saharoza 0g; vlakna 6,4g;
proteini 7,6g;
so 0,01g.

Moram priznati da na prvi pogled nisam imala želju da probam ovaj ukus keksa. Ne volim rogač i nekako sam imala odbojnost prema proizvodima koji ga sadrže. Ali kako sam bila oduševljena keksićem sa ukusom kokosa rešila sam da probam i ovaj i nisam se pokajala. Ukus je veoma blag a prijatan. Odlično se uklopio uz popodnevnu kafu.

Biobella obrok od integralnog brašna sa limunom i kurkumom.
Sastojci:
integralno pšenično brašno (min. 44%), fruktoza (min.24%), nehidrogenizovana biljna mast (palmina), kaša od svežeg voća-limun (min.9%), kurkuma (min. 0,2%), voda, pšenični skrob.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost 1721kJ/412kcal;
masti 22,6g od toga zasićene masne kiseline 11,1g i trans masne kiseline 0g;
ugljeni hidrati 42,3g od toga šećeri 18,6g, saharoza 0g; vlakna 6,7g;
proteini 6,6g;
so 0,01g.

Veoma zanimljiv ukus. Nikada ranije nisam probala kurkumu pa ne znam ni kakvog je ukusa. Limun se baš lepo oseća i nekako osvežava veoma  prija u kombinaciji sa čajem. Ja sam odabrala da ga kombinujem sa domaćim čajem od nane. 

Moram priznati da me svaki ukus oduševio na svoj način.  Mislila sam da će biti nekako tvrdi i suvi ali naprotiv. Sve vrste biskvit obroka su veoma ukusne, sveže i hrskave. Prijatno sam iznenađena naizgled veoma običnim keksićima. Sve tri vrste keksa su posne. Glavni degustator je suprug i on im kao i ja daje ocenu 10/10

Njihove proizvode možete pronaći u svim bolje snabdevenim marketima i prodavnicama zdrave hrane. Posetite ih na
Bioland sajt
Fb stranica
Instagram stranica

Hvala što me pratite.

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

3 thoughts on “Biobella- biskvit obrok”

  1. Nista od Biobelle nisam probala, ali cini se kao prilicno zdrav obrok. Hvala na preporukama ! 🙂
    Ako zelis, prijavi se na giveaway: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

Comments are closed.

error: Content is protected !!