Read Time1 Minute, 6 Second
Koja je vaša prva asocijacija kada neko pomene novogodišnje praznike?
Pokloni, žurke, dobra klopa, gledanje filmova uz vino…
Meni odma na pamet padn ukusni djumbir keksići i medenjaci.
Ukoliko ste pitate da li je teško napraviti ih odgovor je NIJE!!!
Ništa lakše za napraviti, bar meni… Ovog decembra sam pravila već dve ture keksića i svaki put nestanu brzinom svetlosti.
Ono što mi je posebno drago jeste da ih deca obožavaju.
Uoliko se odlućite da budete uspešna domaćica delim recept za djumbir keksiće.
Pokloni, žurke, dobra klopa, gledanje filmova uz vino…
Meni odma na pamet padn ukusni djumbir keksići i medenjaci.
Ukoliko ste pitate da li je teško napraviti ih odgovor je NIJE!!!
Ništa lakše za napraviti, bar meni… Ovog decembra sam pravila već dve ture keksića i svaki put nestanu brzinom svetlosti.
Ono što mi je posebno drago jeste da ih deca obožavaju.
Uoliko se odlućite da budete uspešna domaćica delim recept za djumbir keksiće.
DJUMBIR KEKSIĆI
( GINGERBREAD COOKIES)
Recept:
3/4 šolje otopljenog maslaca
3/4 šolje kokosovog šećera
3/4 šolje meda
1 kašičica soli
2 kašičice cimeta
2 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice karanfilica(mleveni ili sami izdrobite)
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bb
1 jaje
3-3,5 šolje brašna
Priprema:
Rastopiti na vatri maslac, med, šećer, so, začine.
Ohladiti i dodati jaje i suve sastojke.
Smesu podeliti na dva dela i držati u frižideru 1 h.
Razvući testo na otprilike 1-1,5 cm i vaditi modlama oblike.
Keksiće peći u već zagrejanoj rerni na 180C oko 12-15 minita.
Prijatno. Uživajte u ukusu i mirisu ovih divnih keksića.
Hvala što me pratite.
Instagram: @milanassweetlife
Facebook: Sweet Life