Kada krenete u istraživanje zdravih namirnica onda i sami poželite da napravite nešto svoje. Stalno istraživanje i čitanje navode vas da isprobate neke neobične ukuse. Ja sam svoje istraživanje kada je hrana u pitanju započela sam sjajnim postovima Tatjanom Popović čije recepte i dan danas pratim i polako ih modifikujem i dodajem i menjam stvari u njima.
Kako su deca malo odrasla poželela sam da sama pravim neke namaze gde sam u potpunosti sigurna u sastav i namirnice.
Obožavam namaze Granum proizvođača a kako na njihovoj deklaraciji pišu svi sastojci proizvoda shvatila sam da zapravljenje kikiriki putera nije potrebna neka posebna veština.
Sve što vam je potrebno jeste kikiriki i dobar blender. Ja sam pravila u Nutribulletu tako da za njega znam da “radi” posao.
Oko 200 g kikirikija sam stavila u blender i za par minuta sa povremenim zastojima dobila sam smesu za mazanje.
Prilikom blendanja u početku kikiriki bude suv ali kasnije on pusti svoju masnoću koja smesu čini glatkom.
U ovu smesu nisam dodavala ništa jer je kikiriki koji sam koristila sam po sebi bio slan. Ukoliko koristite kikiriki iz ljuske svakako predlažem da dodate malo soli kako namaz ne bi bio bezukusan.
Ovako napravljen kikiriki puter držite u frižideru. Moj je izdržao najviše tri dana tako da je provereno da može da stoji tri dana.
Uživajte u ovom sjajnom ukusu a uskoro sledi novi recept za domaću nutelu koju moja deca obožavaju.
Kako se hraniti u trudnoći pročitajte na sledećem linku https://milanassweetlife.rs/ishrana-u-trudnoci/