beauty savet

Beauty saveti za zaposlene mame

Read Time5 Minute, 5 Second

Biti zaposlena mama znači imati ispunjen život zadovoljstvima i izazovima u domenu roditeljstva i profesionalnog napretka. Svakoj zaposlenoj mami, prema tome, ostaje vrlo malo vremena za sebe kao ženu i čini se da danima prosto nedostaje nekoliko dodatnih sati koje bi ona mogla iskoristiti za šminkanje ili osmišljavanje odevnih kombinacija. Činjenica je, međutim, da je ova mama, koja svakodnevno ulaže veliku energiju u žongliranje roditeljstvom i poslovnim obavezama, ipak pre svega upravo žena. Ne bi li naposletku bile zadovoljne sobom i samim time uspešnije, u tekstu koji sledi ponudićemo vam nekoliko jednostavnih i efektnih beauty saveta, koji će moći da se uklope u vaš dinamičan stil života.

Nega kože tela

U zavisnosti od toga kada ste postali mama, manje ili više ste već upoznati sa činjenicom da trudnoća, dojenje i hormonalne promene dovode do određenih izmena kada je koža u pitanju. Na prvom mestu, vaše telo je ispunilo veoma zahtevan zadatak i sasvim je normalno da je vaša koža nešto opuštenija, a vrlo verovatno se suočavate i sa strijama. Zbog toga uključite u svoju rutinu nakon tuširanja nanošenje ulja ili hidrantnog mleka za telo, koje će održati vlažnost kože, a sa viškom kože se suočite nanošenjem adekvatnog preparata za učvršćivanje. Važno je da održite kontinuitet i rezultati će biti vidljivi nakon određenog vremena, dok će dobar subjektivni osećaj da doprinosite oporavku vašeg tela biti prisutan od samog početka.

Nega kože lica

Već pomenute hormonalne promene, koje su dodatno podržane izvesnim stresom koji prati vašu svakodnevicu, mogu loše uticati na kožu vašeg lica. Mnoge majke se zbog toga suočavaju sa aknama i bubuljicama ili pak sa suvom kožom, koja može dovesti do neprijatnog osećaja i perutanja. Dobra vest je da nam moderno doba pruža kao opciju efikasne tretmane kao što je lasersko lečenje akni i ožiljaka od akni, koje će vam biti dobra polazna osnova za potpuni oporavak vaše kože. Pored toga, trebalo bi da uključite u svoju jutarnju i večernju rutinu adekvatne preparate za čišćenje i hidriranje kože lica, što ne oduzima mnogo vremena, a značajno doprinosi izgledu i zdravlju vaše kože.

Aktivnost i ishrana

Fizička aktivnost i adekvatna ishrana su ključ dobrog zdravlja, pa samim time i dobrog izgleda. Pored toga što se mnoge mlade mame bore sa viškom kilograma koji su stekle tokom trudnoće, brz stil života nakon porođaja, a naročito nakon povratka na posao, dovodi do marginalizovanja ovog faktora. Mnoge mame će tako jesti s nogu ili pojesti keks od kojeg je dete odustalo nakon prvog zalogaja i na taj način otežavati svoj put ka povratku u formu.

Redovni obroci su osnova na putu ka zdravom telu, te ih planirajte i pripremajte unapred. Uvek uza sebe imajte flašicu vode i redovno hidrirajte svoje telo, što će doprineti i vašoj liniji, kao i vašoj koži, a ubrzo ćete osetiti i da imate više energije za sve dnevne izazove. Ukoliko prosto ne možete da pronađete taj dodatni sat u toku dana za odlazak u teretanu ili trčanje, neka vaša aktivnost budu duge šetnje sa detetom, a takođe se možete iz brojnih izvora informisati u vezi sa vežbama koje možete sprovoditi zajedno sa vašim mališanom. Na taj način ćete angažovati svoje telo i doprineti boljem izgledu i osećaju, a detetu dati dobro polazište za izgrađivanje zdravih životnih navika, uz nadu da će uz više fizičke aktivnosti naposletku i bolje spavati.

Šminkanje

Mnogim zaposlenim majkama se ideja da izdvoje vreme za šminkanje čini kao u najmanju ruku dobra šala. Međutim, nanošenje šminke zaista ne mora da podrazumeva provođenje značajnog vremena pred ogledalom. Dnevna šminka sama po sebi, neovisno o tome da li je u pitanju zauzeta mama, ne bi trebalo da bude teška i kompleksna. Važno je da pre nanošenja pudera u boji lica nanesete hidrantnu kremu, a podočnjake možete prekriti korektorom. Eventualna neispavanost se takođe može veoma efikasno prikriti uvijačem za trepavice, koji će doprineti odmornom izgledu, a isti efekat može imati i bela senka u uglovima očiju. Rumenilo ili bronzer će svakako učiniti da vaše lice izgleda svežije i uz dobar ruž možete postići sjajan izgled za vrlo malo vremena.

Odevne kombinacije

Svaka mama vrlo dobro zna da je jedna od osnovnih odlika života roditelja neizvesnost. S tim u vezi, ne možete biti sigurni da ćete svakog jutra imati vremena da sastavite odevnu kombinaciju i ispeglade odeću za taj dan. Zbog toga je savet da nedeljom uveče pripremite svoje kombinacije za narednih pet ili šest dana. S jedne strane ćete na ovaj način biti oslobođeni stresa po ovom pitanju, a sa druge strane ćete moći malo duže da spavate, što je od neprocenjivog značaja za svaku mamu. Što se izbora odeće tiče, pratite svoje telo i ukoliko niste još uvek dostigli liniju koju ste imali pre trudnoće, ostavite komade iz devojačkih dana po strani i uključite ih u svoj garderober kada ponovo budete spremni za njih. Adekvatan konfekcijski broj je važan i zbog izgleda, ali i zbog osećaja udobnosti, koji igra veliku ulogu. S druge strane, ukoliko znate da ćete nakon izlaska iz kancelarije ubrzo morati da trčite po parku, potrudite se da vaše kombinacije budu takve da jednostavnom promenom obuće možete biti adekvatno obučeni za različite aktivnosti. Majica i farmerke će uz sako i salonke biti odličan modni izbor za kancelariju, a kada zamenite salonke patikama i sako kožnom jaknom, bićete prava trendi mama u parku, koja izgleda sjajno i može da isprati nestašnog mališana u njegovim podvizima.

Svaka mama ima pre svega za cilj da zbrine svoje dete, da odgovori na njegove potrebe i doprinese njegovom zdravom i srećnom odrastanju. Sasvim je prirodno da u tom stremljenju ka dobrom roditeljstvu ponekad zaboravite na sebe i stavite na pauzu sopstvene potrebe, ali imajte na umu da je za sreću vašeg deteta ključna vaša sopstvena sreća i zadovoljstvo. Zbog toga ipak ukradite svakog dana malo vremena i za sebe i budite uvereni da na taj način činite nešto dobro i za svoje dete.

Tekst: Velibor Živkov

Velibor je modni kolumnista za poznati srpski magazin Lips And Heels. U slobodno vreme se bavi istraživanjem modnog marketinga, dizajnom keramike i fitnesom u stilu pravog milenijalca. Pratite ga na Instagramu za više modnih ideja i svakodnevnih inspiracija.

error: Content is protected !!