Saforelle proizvodi za intimnu negu

Read Time2 Minute, 30 Second
Ono što je veoma važno za svaku ženu jeste održavanje intimne higijene. Ne znam da li samo u mom okruženju ili uopšte, ali imam utisak da se malo priča o tome.
Ono što treba da znamo jeste da na našoj vaginalnoj sluzokoži žive mnoge bakterije i gljivice koje su u ravnoteži. tj. naša intimna regija ima svoju mikrobiološku ravnotežu koju zovemo vaginalna flora. Ukoliko se ova ravnoteža poremeti dolazi do svraba, peckanja, sekreta i drugih tegoba, a sredina postaje podložnija mikrobima iz spoljne sredine. 
Kako ne bi dolazilo do tegoba potrebno je pre svega pravilno održavanje intinme higijene. Kako to možemo postići? Koristiti isključivo čiste, pamučne peškire; nositi pamučni veš; tokom menstruacije menjati tampone i uloške na svaka 2-3 sata; brisanje nakon nužde; higijenu intimnih delova treba održavati specijalnim preparatima za tu svrhu koji imaju odgovarajucu pH vrednost. 
Moram da napomenem da nisam zdravstveni radnik već jednostavno prenosim neka svoja znanja o ovoj temi.
Ono što ja koristim i čime sam zadovoljna jeste Saforelle kozmetika. 
Saforelle – vrhunska Francuska medicinska kozmetika specijalno formulisana za intimnu regiju. Preporuka je Francuskih ginekologa gde se koristi već 25 godina. 
Proizvod koji sam imala prilike da probam jeste Saforelle Gentle Cleansing Care gel.
O proizvodu– Ovaj gel je namenjen osetljivoj i iritiranoj koži. Nežno čisti i umiruje iritacije i nelagodnost. Zbog svog blago alkalnog pH i formulacije obogaćene ekstraktom čika i masnim agensima, Saforelle je posebno prilagođen za svakodnevnu primenu poštujući prirodnu ravnotežu kože. Gel je bez sapuna, parabena, boja i fenoksietanola. Ginekološki i dermatološki je testiran. 
Glavni sastojak gela je čičak (Arctium Lappa) koji ima omekšavajuće i umirujuće svojstvo.
Način primene– Koristi se kao tečni sapun za spoljnu upotrebu. 
Moje mišljenje– Gel mi u potpunosti odgovara. Tečan je i peni. Ne iritira mi kožu niti osetim neko peckanje i neprijatnost. Lepo miriše i oseti se taj miris čička. 
Imala sam priliku i da probam Saforelle Soothing Cream.

O proizvodu– Umirujuća krema je specijalno formulisana u cilju ublažavanja iritacije i osećaja diskomfora za osetljivu, suvu ili iritiranu kožu intimne regije. Sadrži prirodni ekstrakt čička i alantoin u sastavu koji poseduju umirujuća, omekšavajuća i regenerišuća svojstva. Saforelle Soothing Cream je idealan posle tuširanja da produži umirujuće i omekšavajuće dejstvo. Bez boja je. Krema je testirana pod medicinskim nadzorom ginekologa i dermatologa. 
Način primene– Primenjuje se dva puta dnevno, nakon tuširanja ili u bilo koje vreme tokom dana. Kremu utrljati do potpunog upijanja
Moje mišljenje– Kremu nisam lično koristila jer nemam suvu i iritiranu kožu. Drugarica je koristila i prenosim njeno mišljenje: “Krema je odlična. Nije gusta pa tako treba veoma mala količina da se nanosi. Lako se utrljava i koža lepo upije. Lep, prijatan miris čička. Zadovoljna sam.”
Više informacija o Saforelle kozmetici možete videti na
Da li ste probali neki Saforelle proizvod?

NAPOMENA:
Ne znam šta je u pitanju ali ne mogu da uđem na svoju Fb stranicu.
Trenutno  Fb proverava moje podatke.

Hvala što me pratite.

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life
error: Content is protected !!