Sweet Family proizvodi

Read Time5 Minute, 5 Second
Krajem prošle godine sam sasvim slučajno otkrila nove slatke grickalice kompanije Sweet Family. 
Kako imaju dosta ukusa za degustaciju do nedavno sam se mogla pohvaliti da sam isprobala tri veoma lepa ukusa o kojima sam čak i pisala OVDE
Kolutići kajsija, Posni Grčki keks, Badem biskvit su ukusi o kojima sam iznela mišljenje i stvarno je pozitivno. 
Kao neko ko voli zdravu hranu pa i grickalice ovi keksići su za mene pravo otkriće. 
Verujem da svako od vas voli da pojede neku lepu ukusnu čokoladu pa i da je imate u torbi tokom šetnje ukoliko vam ” padne ” šećer. Tako je bilo kod mene pre samo par godina. U torbi je pod OBAVEZNO bilo da se nadje Euroblok. A onda sam jednoga dana rešila da malo promenim svoje navike, od tada se u torbi nalazi Bonžita ili neki sličan keksić- čokoladica. 
Suvo voće, badem, lan, susam, kakao, kokos, cimet, fruktoza, ovsene pahuljice, pšenične pahuljice, kukuruzne pahuljice samo su neki sastojci koji se mogu naći u zdravim keksićima.  
Nije svaka poslastica ona koja je jako slatka i ima puuuuno  čokolade u sebi. Mnogi ljudi u mom okruženju tako misle. Jer, pojesti neki keks u kome nema čokolade – to nije poslastica. 😊
Nadam se da ću bar nekoga od vas koji čitate ( a obožavate čokoladu u neograničenim količinama ) podstaći da promenite navike i da malo smanjite čokoladu a uvedete nešto zdravije. 
O samoj kompaniji Sweet Family sam već pisala tako da ovoga puta neću pisati o tome. 
Ko nije čitao prethodni post o njima može ga pogledati OVDE

U današnjem postu ću predstaviti još tri ukusa koja sam nedavno isprobala i još više su me iznenadila   ( pozitivno ) nego prethodna. 
Probavino 

Sastojci :
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, lan 10%, suva šljiva 8%.

Nutritivna vrednost na 100g :
Energetska vrednost 516 kcal/2158 kJ,
proteini 7,59 g,
ugljeni hidrati 57,63 g,
masti 27,63 g

Moji utisci :

Za ljubitelje lana i suvih šljiva ovo je odlična poslastica. Gore su pomenuti sastojci keksa.
Ono što odma na prvi pogled možete videti jeste velika količina lana koji se nalazi sa spoljne strane a kasnije shvatate da ga ima i unutra 😉  
Odlična kombinacija sa suvom šljivom koja je još jedna od glavnih sastojaka. Ukus šljive se može primetiti već posle prvog zagrižaja. Keks kao što se vidi na kutiji dolazi u obliku cveta, nije tvrd ali ni premekan da se raspada. Lan je dominantan u ukusu jer ga ima u velikim količinama. Ja ga volim pa mi to ne smeta. Prilikom jela moja preporuka je da se potrudite da lan što više   ” sameljete ” zubima jer organizam nije baš u stanju da to uradi pa će lan samo proći kroz njega. Lan je veoma dobar za organizam. Keksić je postan, sa fruktozom, bez aditiva i trans masti.

Engleski keks – integralni

Sastojci :
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez transmasti), fruktoza 6%, pšenične pahuljice 4%, kukuruzne pahuljice 5% , susam 5%.

Nutritivna vrednost na 100g :
Energetska vrednost 494kcal/1940 kJ,
proteini 9,53 g,
ugljeni hidrati 56,69 g,
masti 26,11 g

Moji utisci :

Ono što me je odma asociralo kada sam videla naziv ovog keksa jeste čaj u 5. Tako to rade Englezi. 
Keks je integralan, izrađen u obliku debljeg štapića. Već na oko se mogu videti sastojci kao što su pšenične pahuljice, kukuruzne pahuljice i susam. U odnosu na prethodni keks ( Probavino ) tvrđe je strukture. Tokom jela se može osetiti krckanje pahuljica i ukus susama. Susam volim jer se može kombinovati kako u slanim jelima tako i u slatkim i uvek ima neki poseban ukus koji proizvodu daje neki šmek. Tako se i ovde veoma dobro uklapa uz pahuljice. Keks nije previše sladak ali sasvim dovoljno da se   ” zasladite “. Na mene su delovali tako da ne mogu mnogo da pojedem odjednom što je dobro. 
2 eventualno 3 keksića i moje potrebe su zadovoljene. Engleski keks je integralan, posta, sa fruktozom, bez trans masti i aditiva. 

Dablin sa brusnicom

Sastojci :
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice 20% , biljna mast (bez trans – masti), fruktoza 6%, brusnica 8%, pšenične pahuljice 4%, kukuruzne pahuljice 5%

Nutritivna vrednost na 100g :
Energetska vrednost 495,32 kcal / 2078,31 kJ,
proteini 7,59 g,
ugljeni hidrati 68,00 g,
masti 21,44 g

Moji utisci :

Ne samo da bih volela da posetim Dablin već mi je želja da Dablin keks imam stalno u zalihama. Keks me oborio s nogu. Prvo sam bila oduševljena izgledom a kasnije i ukusom. Kao i Engleski keks rađen je u obliku debljeg štapića. Već pri prvom kontaktu sa njim mogu se videti glavni sastojci kao što su  brusnica, kukuruzne i pšenične pahuljice. Brusnica je u nekim komadima dominantna dok je u nekim nema u velikom broju ali opet je pravi ukus tu. Konzumacija suvog voća pa i brusnice se inače preporučuje tokom zime. Energija suvog voća veoma brzo stiže u krvotok.  Keks je tvrđi ali ne tako da ne može da se jede. Brzo  me zasiti  ali do tada uživam u krckanju pahuljica i ukusnoj brusnici koju obožavam kao i svo ostalo sušeno voće. U odnosu na Engleski keks ovde se više osete kukuruzne pahuljice. Keks je postan, integralan, sa fruktozom, bez trans masti i aditiva.

Sve tri vrste keksa su u pakovanju od 200g (koje sam ja isprobala) mada mogu se kupiti i u rinfuzi u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. 
U kutiji od 200g imate dva posebna pakovanja. U Probavino keksu imate dva pakovanja po 6 keksića, a u vrsti kao što su Engleski keks i Dublin imate dva pakovanja sa po 5 štapića. 

Pogodni su i za poneti u šetnju jer su tako pakovani.

Njihove proizvode možete kupiti u  marketima kao što su Maxi (može i preko maxi online prodavnice), Tempo, Metro, Idea, Roda megamarket, Aroma. 
Možete ih pronaći na 

Hvala što me pratite.

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

2 thoughts on “Sweet Family proizvodi”

Comments are closed.

error: Content is protected !!