GRANOLA

Ukusna a domaća granola

Read Time2 Minute, 14 Second

Veliki sam ljubitelj granole što se do skoro moglo i videti u ormarićima u kuhinji. Bili su prepuni raznoraznih kutija sa ovim proizvodom.

Suprug me non stop kritikovao da bezveze bacam pare na te stvari i da treba nešto konkretnije da jedem. Ali, ljubav prema ovakvoj poslastici će uvek postojati. Jednoga dana sam odlučila da malo više pretražim po netu vezano za granolu i kombinacijom par recepata osmislila sam svoj.

Veoma lako se pravi a ukus je toliko dobar da o tome neću da pišem.

Ostavljam vas da sami napravite i da onda procenite da li je vredelo malo truda.  Toliko je volim da pravim i do 3-4x mesečno  

Veoma lako se pravi (bar meni tako deluje ) i sve sastojke kupujete u zdravoj hrani, naravno ako nemate nešto od toga domaće.    

             Potrebno je:  

  • 100g ovsenih pahuljica
  • 100g ražanih pahuljica
  • 100g ječmenih pahuljica
  • 100g lešnika
  • 100g badema
  • 50g golice
  • 40g susama
  • 4 kašike meda
  • 4 kašike putera 

Pomešati sve vrste pahuljica a zatim dodati lešnik, badem, golicu i susam koji se prethodno malo usitne u secku. Sastojcima dodati med i otopljen puter. Sve lepo sjediniti i staviti u pleh na pek papir. Peći oko 15 minuta a zatim izvaditi i promešati. Vratiti da se peče još 10-ak minuta. 

GOTOVOOOOOO !!!!!!!  

  Mmmmm i sad dok pišem mogu da osetim taj divan ukus.   Što se tiče količine lešnika, badema i golice tu možete slobodno i manju količinu da stavite zavisno od toga da li želite da su dominantni u ukusu. Obično kupim sirove lešnike, bademe i golicu. To je opet nešto što zavisi od vašeg ukusa. Isprobala sam i da stavim po 50g od lešnika i 50g badema kao i 30g golice i takođe bude lepo. 

Napravljenoj smesi pre jela dodam suvo voće po želji. Odlično se kombinuje sa suvim šljivama, grožđem, kajsijama, urmama…  

Volim ovakve recepte jer  nećete pogrešiti ako nečega stavite manje ili više. Takođe može da se kombinuje na 101 način što mi se dopada. Ponekad stavim malo i kokosovog ulja jer mu daje odličan ukus a zdravo je. Granum kokosovo ulje je moja preporuka.  Kada su prodavnice zdrave hrane u pitanju imala sam razna iskustva prijatna i neprijatna što se svežine proizvoda tiče. Ali, na moju sreću imam veoma blizu fenomenalnu prodavnicu zdrave hrane BIO ŠPAJZ odakle uvek izađem zadovoljna kupovinom kao i ljubaznošću prodavačica.   

Ostavljam vas da napravite spisak stvari koje su vam potrebne i da odete u nabavku kako bi isprobali ovaj super recept.  

Očekujem utiske…  

Prijatno.   

Hvala što me pratite.  

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

error: Content is protected !!