Citati

Read Time2 Minute, 56 Second
Dragi moji blogeri, iako se ne znamo lično nekako ste i vi moja porodica. Kako bih svojim najbližnjima poželela sve najbolje u novoj godini tako i vama želim da uputima čestitke. Možda će ovaj post izgledati malo neobično ali želela sam da bude u vidu citata.
Još kao srednjoškolac zainteresovala sam se za čitanje mimo literature koja je bila obavezna u školi. I tako sam sebe uhvatila kako malo po malo izvlačim i zapisujem mudre izreke i citate iz dela koje čitam. To je kasnije postala moja svakodnevna radnja tokom čitanja. Volim da pročitam neki dobar citat ili  izreku pa tako imam i par takvih knjiga. Za vas sam odabrala neke a vi ako imate neki koji vam se posebno svidja pišite u komentaru.
——————————————————————————————————————————————————–
Ne vrijedi. Poljubila sam i previše žaba, uhvatila previše miševa, sadila bundeve. Ništa ne pomaže! Miš je miš, bundeva je bundeva, nema čarolije. Bajka sa tužnim krajem zove se realnost!
Milica Jakovljević MIR-JAM
Jednog dana zastaćete negde na sred neke dobro poznate ulice, pogledaćete u nebo i razumećete zašto se sve baš tako desilo. Duboko ćete udahnuti novi život i hrabrim koracima krenuti dalje, i najzad shvatiti da je život previše kratak da biste bili nesretni.
Đorđe Balašević
Sve su Drine ovog svijeta krive; nikada se one neće moći sve ni potpuno ispraviti; nikada ne smijemo prestati da ih ispravljamo.
Ivo Andrić
Čovek može i od jedne reči da živi, samo ako u njemu ima rešenosti da se bori i borbom održava u životu.
Ivo Andrić
Ključ besmrtnosti je živeti život vredan sećanja.
Brus Li
Ne želim da i dalje sebi govorim da će to jednog dana proći. Neće. Moram da naučim da živim sa svojim demonima.
Paulo KoeljoGodine mogu da uspore hod samo onima koji nikad nisu imali hrabrosti da idu vlastitim koracima.
Paulo Koeljo
Ako moram biti verna nekome ili nečemu, ponajpre moram biti verna sebi. Ako tražim istinsku ljubav, pre se moram umoriti od osrednjih ljubavi koje srećem. Malo životnog iskustva što ga imam naučilo me da niko nije vlasnik ničega, sve je iluzija, i to od materijalnih do duhovnih dobara. Onaj ko je već izgubio nešto što je smatrao sigurnim, na kraju nauči da mu ništa ne pripada. I ako mi ništa ne pripada, ne moram trošiti vreme razmišljajući o stvarima koje nisu moje; bolje je živeti kao da je danas prvi (ili posljednji) dan u mome životu.
Paulo Koeljo
Što da izmišljam teme kada ih sam život u izobilju nudi i ljude kad ih posve dnevno promatram po ulicama i kavanama.
Stevan Sremac
Odlazi i obriši tugu što je pala kao prašina po tvojim obrazima. Vreme će ti pokazati da se sve dešava sa razlogom, kao i ova noć.
Žarko Laušević
Žalim prošlost, nadam se budućnosti, nezadovoljan sam sadašnošću – to je moj život!
Žarko Laušević
Život je nalik na Olimpijske igre: jedni trguju, drugi gledaju, treći se bore.
Pitagora
Svi žele dugo živeti, ali niko ne želi biti star.
Bendžamin Frenklin
——————————————————————————————————————————————————–
 Ovo bi ujedno bio i moj poslednji post za ovu godinu. Ne znam kako ćete pamtiti ovu 2016.godinu ali ja ću svakako po lepim stvarima koje su mi se desile. Mnogo toga lepog se desilo a sve ono ružno brišem iz sećanja u ponoć kada se kazaljke budu poklopile.

Uživajte u novogodišnjoj noći i ostavite sve ruzno  u staroj godini. Mislite samo na lepe trenutke koje ste imali tokom godine i na one koji će tek doći. Podignite času u vis i nazdravite. Živeli !!!

 Hvala što me pratite.

 
Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

8 thoughts on “Citati”

Comments are closed.

error: Content is protected !!