Read Time1 Minute, 7 Second
Sezona tikvica je u punom jeku. Sećam se studentskih dana kada su tikvice bile glavne na meniju.
Pohovane ili grilovane, nije bilo bitno.
Nedavno (pre više od godinu dana samo mi je brzo prošlo) sam dobila recept za pitu gde je glavni sastojak upravo povrće koje sam pominjala. Veoma lako se pravi a i ukusna je.
Za sve one koji nisu ljubitelji iste samo da napomenem da se ne oseti mnogo.
Kao i za svaki recept prvenstveno vam je potrena dobra volja da bi ga pravili, ostali sastojci su:
- 5 jaja
- 1 čaša pavlake
- 1 čaša jogurta
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- srednja tikvica
- 250 g pšeničnog griza
Sve sastojke umutiti mikserom a zatim dodati izrendanu tikvicu ( ne cediti je) i umešati kašikom.
Izliti u pleh i peći. Od gore može da se pospe susam ili lan.
Peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta (zavisno od rerne) dok ne porumeni.
Prijatno.
Nadam se da vam se dopao recept i da će nekome zagolicati nepce ☺
Kada je tikvica u pitanju veoma sam srećna što imamo tu mogućnost da jedemo organsku kao i 99% ostalog povrća ali i voća.
Ovo povrće je veoma zahvalno za pravljenje raznih jela kao što je musaka, varivo, punjene tikvice…
Ukoliko imate još neko zanimljivo jelo sa tikvicom slobodno pišite u komentaru.
Hvala što me pratite.
Tikvice su definitivno nesto zbog cega ja obozavam leto. Ovaj recept izgleda fenomenalno i jako ukusno. Hvala sto si ga podelila sa nama. Kad isprobam javljam utiske.
Visit me, Gothic
Slažem se.
Obožavam tikvice i jedem ih svaki dan, na sto načina, volim i sve vrste istih 🙂
Oslicno. Ako ovo budes pravila verujem da ce se i bebanu svideti jer je pita mekana i topi se u ustima.
Nisam ljubitelj pite sa tikvicama, ali obožavam juhu od tikvica. To je ubjedljivo nešto najljepše što sam ikada probala.
Ali, bez obzira na to što ne volim pitu moram priznati da su fotkice predivne i jako lijepo objašnjen postupak.
Želim ti lijep dan, draga!
Zapratila sam te, pa ako želiš pogledaj moj blog!
Hvala. Nikada nisam probala juhu od tikvica ali kako volim tikvice verujem da bi mi se svidela. Eto, to ce mi biti jedan od predloga za sledeci rucak. 🙂