Humanitarne akcije

Read Time4 Minute, 58 Second

Dani prolaze brzo, za njima meseci pa eto i godina. 
Veoma često se pitamo gde smo izgubili vreme, šta smo uradili za godinu dana, da li je to dovoljno, jesam li zadovoljan/na…

Ono što se ja veoma često zapitam jeste da li deci pružam dovoljno pažnje. 
Sada bi neko ko me dobro poznaje rekao i PREVIŠE.
Eto,onda mi bude lakše. 😍

Po meni nije dovoljno samo najbližima pružati pažnju/pomoć. Ono što već godinama unazad praktikjem jeste neki vid humanitarne pomoći.
Odvek sam bila “hrčak” koji prikuplja stvari i ukoliko čujem da su nekome potrebne poklanjala sam. 
Kasnije se moja pomoć širila i  na podržavanje drugih vidova akcija.

Odvek sam s nekom tugom i teškoćom u grudima slušala kako je nekome potrebna pomoć zbog bolesti ili teškog materijalnog stanja.
Ono što me je najviše pogađalo jeste kada čujem da je potrebna pomoć nekom detetu a najviše bebama. Od trenutka kada sam osetila šta znači biti majka sve mi je teže kada čujem za pomoć koja je potrebna detetu. Ne mogu a da ne pomognem. 

Zašto pomažem?
Prvo da bih pomogla osobi kojoj je potrebna pomoć a drugo da bih osetila olakšanje u grudima.
Taj sećaj koji imam kada pomognem nekome bar malo nije lako opisati.
Možda je nekome čudno ali ti trenuci su za mene kao kod malog deteta sreća zbog dugoočekivane igračke. Trenuci kada osećam da lakše dišem i da bih mogla da poletim. 

Neću nabrajati kako sam i kome sve pomogla jer cilj ovog posta nije to. 
Želim samo da vam predstavim par akcija  pa ukoliko vam se neka dopadne PODRŽITE JE.

  • Kako je trenutno aktuelna praznična atmosfera i ukrašaanje 🎄 evo ideje za jedan odličan ukras a istovremeno pomažete preslatkoj devojčici Anji. Naime na sajtu mamaitata.rs sam sasvim slučajno naišla na post o humanitarnoj pomoći za malu Anju. Anja je rođena u 28 nedelji zajedno sa svoje dve sestre. Međutim Anja ostaje bez kiseonika i nalazila se u teškom kliničkom stanju. Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Njena mama se obratila humanitarnoj fondaciji budihuman u nadi da će tako uspeti da prikupe sredstva potrebna za Anjino lečenje. Ljubica (mamaitata.rs) u saradnji sa Jane Does Craftroom pravi prelepe unikatne novogodišnje ukrase. Uplatom na Anjin račun u iznosu od 300din  dobijate ukras. Dovoljno je samo da dostavite dokaz o uplati i ukras će biti poslat na vašu adresu.

  • Humanitarna akcija “Kuke dobrote”  Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi.  Ovog puta se prikuplja odeća, obuća, hrana, igračke, slatkiši…Za ovu akciju sam prvi put čula pre možda čak dve godine. Zamišljena je tako da na mestu koje je označeno natpisom “Kuke dobrote” ostavite bilo kakav vid pomoći a oni koji nemaju mogu slobodno da se posluže ostavljenim stvarima. Informacija na koju sam naišla na instagram profilu najbolje_za_vas jeste da pomoć možete doneti u

ponedeljak 18.12.2017.  od 14 do 20h : 
Kafić Atsajder , Kralja Petra 4A
Kafić Šankh, Marka Oreškovića 11
Kaldrma bar, Skadarska 40b 
Sve stvari nakon akcije biće donirane Prihvatilištu za odrasle i Svratištu za decu.

  • Granum novogodišnji paketići . još jedna sjajna akcija . Kupovinom paketa svaki kupac donira 180,00 rsd za Subotičku Kolevku koja brine o deci bez roditeljskog staranja i osobama sa posebnim potrebama. Porudžbine se primaju isključivo putem privatnih poruka na njihovom instagram profilu. Cena paketića iznosi 1099,00 rsd, a u njemu ćete pronaći:Slatke organske kreker sa urmom 100g, Kikiriki puter 250g, Naturela namaz sa rogačem i medom 250g, Organski koncentrat voćnog soka od višnje i jabuke 200ml, Bar diabet sa bundevom 30g, Bar diabet sa suncokretom i lanom 30g, ,Bar diabet sa susamom 30g, Bar sa brusnicom organski 30g, Bar sa šumskim voćem organski 30g.

  • Akcija Čepom do osmeha predstavlja akciju prikpljanja plastičnih čepova od ambalaže i njihovim recikliranjem pomažete deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno školskom procesu. Ova akcija pokrenuta je pre  5 godina. 


Slična akcija Čep za hendikep pokrenta je 2013.godine i takođe od prikpljenih plastičnih čepova koji se reklamiraju pomaže se ljdima kojima je to potrebno. 
                                              
Ovakve akcije svi možemo podržati samo je potrebno setiti se. Kada sledeći put bdete otvorili neku flašu sa vodom, sokom, kada budete potrošili mleko,jogurt, ulje…nemojte baciti čep već se setite ove akcije. napravite sebi u stanu malu kutiju u koju ćete ubacivati čepove pa kada se “nakupe” odnesite ih na označeno mesto za njihovo prikupljanje. Imate kutije u većini DM drogerija kao i po osnovnim školama, vrtićima. 

  • Akciju “Samohrana mama nije sama” pokrenula je Sara koja stoji iza instagram profila _momsters_ . Cilj akcije je da se jave samohrane mame / tate i da slobodno kažu šta im je potrebno 8 Pelene, kremice, hrana, garderoba, obća, igračke). Svi oni koji mogu i žele na bilo koji način da pomognu jave se u komentaru i pravi se organizacija pomoći. Akcija je uspešno sprovedena već tri puta.   • Humanitarna akcija #danadjapobedi  trogodišnja devojčica Nađa boluje od teškog oblika leukemije i trenutno je u Nemačkoj na lečenju i potrebna joj je finansijska pomoć kako bi nastavila lečenje. Kako Nađa nema pravo na SMS pomoć njeni najbliži su došli na ideju da zajedno sa njom prave narukvice čija je cena simboličnih 200 dinara. 


Verovatno ste i vi svesni da je ovo mali deo akcija koje trenutno traju. U svakom trenutku možete pomoći slanjem SMS-a na humanitarne brojeve, odnošenjem garderobe i  obuće u crveni krst, prihvatilište, u marketima često ima akcija prikupljanja sredstava od prodatih proizvoda, Rosa voda ima stalnu akciju da od svakog prodatog proizvoda izdvaja sredstva i otvara škole roditeljstva.

PRIDRUŽI SE AKCIJAMA !

Ne zaboravite da se prijavite za giveaway

Hvala što me pratite.

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

4 thoughts on “Humanitarne akcije”

  1. Slažem se sa Zujalicom, svaka čast na ovoj objavi i korisnim informacijama. Ja šaljem sms kad sam u mogućnosti, a u toku nedelje ću organizovati i humanitarni praznični giveaway, nadam se da će se ljudi odazvati.

  2. Wow, sve pohvale za ovaj post. Veoma je humano i ljudski pomagati i tog se ne trebamo stidit. U današnje vrijeme najviše ima onih kojima je pomoć potrebna, ali na žalost mnogi bježe od toga. Iskreno se nadam da će se to promijeniti ^_^

Comments are closed.

error: Content is protected !!