Maternity extra care ulošci

Read Time2 Minute, 38 Second
Kao neko ko ima dva porođaja iza sebe mogu sebi da dam pravo da napišem nešto o intimnoj nezi nakon porođaja.
Oba puta sam se porodila prirodnim putem te imam iskustva s takvim porođajem. Za porođaje putem carskog reza je drugačije.
Da budem iskrena od meseca kada sam ostala u drugom stanju pa do porođaja sam uživala bez mesečnog ciklusa i uložaka. Koristila sam samo dnevne uloške. Ali kako kažu, sve što uštediš što se tiče kupovine uložaka dok si trudna na kraju opet nadoknadiš kada se porodiš. To je baš tako. Još pre porođaja sam se obezbedila sa nekoliko pakovanja uložaka a kasnije sam naravno dokupila još dooosta pakovanja.
Ono što je važno znati jeste da se u periodu nakon porođaja preporučuje korišćenje posebnih uložaka namenjenih u te svrhe.
Prilikom vaginalnog porođaja uobičajena je epiziotomija. Imala sam je oba puta. To je mali rez koji se radi neposredno pre rođenja deteta radi proširenja vaginalnog otvora. Taj rez se odmah nakon porođaja ušiva a šavovi se spontano apsorbuju. Što se tiče vremena zarastanja to je individualno. Od nekoliko dana do nekoliko nedelja. Tu je veoma bitno da se rana dobro održava kako ne bi došlo do nekih komplikacija. Ja sam je tretirala Octenisept sprejem i veoma sam zadovoljna. Rana može biti veoma bolna i osetljiva, a kako bi  se proces zarastanja ubrzao važna je pravilna nega. Tada se upotrebljavaju odgovarajući nežni gelovi za intimnu negu kao i ulošci.
E sad. Što se tiče uložaka verovatno je većina čula za “mrežaste uloške” koji se tada koriste. Pa,može. Njih sam koristila u prvoj trudnoći i bila sam zadovoljna mada sam iskusila da se mrežica zalepi 🙂
Nakon drugog porođaja sam otkrila Materinity Extra Care uloške. Preporučuje se korišćenje pamučnih uložaka jer korišćenje plastificiranih uložaka može dovesti do pojave bakterija. Uloške je potrebno veoma često menjati, čak i nakon svakog dojenja.
Gore pomenuti mrežasti ulošci su obavijeni mrežicom. Uložak je napravljen od vate koja je uvučena u mrežicu. Za svrhe kojima su namenjeni nisu loši ali postoji mogućnost da se mrežica zalepi za ranu. Da ne bi došlo do toga Maternity Extra care ulošci su specijalno dizajnirani za period nakon porođaja i ginekoloških intervencija. Odlična su zamena za mrežaste uloške jer nemaju mrežicu koja može da se zalepi za ranu i stvara probleme. 100% su pamučni i imaju odličnu moć upijanja, prirodni su tako da omogućavaju povećan dotok vazduha do rane što je veoma bitno kako bi se ona što pre osušila i zarasla.

Češki proizvođač je u pitanju a ove uloške možete pronaći u apotekama. Veoma često imaju promocije pa možete dobiti i neka promo pakovanja kako bi ih isprobali.

Posetite njihovu Facebook stranicu kako bi bili u toku sa promocijama
Ovaj proizvođač ima još i Carin ProBiotic uloške(jedini ulošci sa probiotikom koji dodatno neguju) kao i Antiseptic uloške (pamučni ulošci koji sadrže aktivan kiseonik)
O ovim ulošcima ću pisati čim mi se ukaže prilika da ih isprobam jer još uvek uživam i ne moram da ih koristim 🙂
Slobodno u komentaru ostavite link do nekog bloga ciji je autor takođe neka mama kako bih mogla da je zapratim.
Hvala što me pratite.
 
Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

3 thoughts on “Maternity extra care ulošci”

Comments are closed.

error: Content is protected !!