Sweet family proizvodi

Read Time2 Minute, 59 Second
Ne znam kako vi ali ja sve više vremena provodim u stanu. Ovo hladno vreme mi ne prija i izadjem svega  2-3 puta u toku dana kako bih obavila šta imam. Ostatak vremena provedem igrajući se sa ćerkicama a kada one onako umorne od igre zadremaju ja sebi skuvam kafu ili čaj i odmaram. Kod mene se kafa i čaj nikada ne služe sami 🙂 
Ovih dana degustiram za mene novi keks jer do sada nisam imala piliku da ga probam. U pitanju su posni keksići kompanije Sweet family. Sam naziv im je po meni veoma zanimljiv. 

Sweet family kaže o sebi:

Mi proizvodimo keks uzimajući najvrednije sastojke iz prirode. Mešamo ih u ukusne proizvode, počevši od 1996 godine, kao najstarija proizvodnja makrobiotičkog keksa na ovim prostorima. Danas snabdevamo pored veleprodaja i maloprodaja zdrave hrane i sve vodeće trgovinske lance za koje proizvodimo njihove robne marke. 
Naši proizvodi su BEZ ADITIVA (konzervansa, veštačkih boja, sredstva za narastanje…). Obavezno je korišćenje belgijskih biljnih masnoća bez trans-masnih kiselina.
Kvalitet proizvoda našim kupcima garantujemo internacionalnim sertifikatima za bezbednost hrane 
FSSC 22000 i HACCP sertifikatom.((izvor)

Integralni kolutići kajsija- keks sa suvom kajsijom.
Sastojci:
Pšenično brašno T500, integralnobrašno od celog zrna pšenice,biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, suva kajsija do 10%, kukuruzne pahuljice 5%, kokos3%.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetskavrednost 530kcal/2233kJ,
proteini 8,12g,
ugljeni hidrati 56,68g,
masti 28,17g
Moji utisci: keksic je veoma meka, hrskav. U sebi sadrži komadiće suve kajsije što mu daje neki poseban šmek (kako bih ja rekla). Sa spoljne strane sadrži kokos koji mu takođe daje prijatan ukus.

Posni grčki keks

Sastojci:
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice,biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kokos 3%, pšenične pahuljice 12%, posna čokolada5%
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetskavrednost 2153kJ/516kcal, proteini 7,24g, ugljeni hidrati 61,30g,masti 27,46g
Moji utisci: keksić koji u sebi sadrži komadiće čokolade i kokos. Blagog ukusa i mekane strukture. Idealan za kombinovanje sa čajem. Ovoga puta ih je ćerkica servirala uz njen čaj.

Integralni keks sa bademom-Badem biskvit

Sastojci:
Pšenično brašno T500, integralnobrašno od celog zrna pšenice,biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, susam 6%, kukuruzne pahuljice, badem 7%.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetskavrednost 2334kJ/558kcal,proteini 9,28g, ugljeni hidrati 56,49g,masti 31,09g
Moji utisci: kekic sa bademom koji je sa gornje strane posut susamom. Susam je dominantan u ukusu. Ko ga voli svideće mu se jer svi znamo da je susam zdrav i da je dobar izvor kalcijuma. Hrskav je i mekane strukture.

Pakovanje je od 200g i u njemu se nalazi 16-18 keksica koji su raspoređeni u dva pakovanja. To mi se sviđa jer kada se otvori kutija ne moramo da razmišljamo hoće li se osušiti ostatak ili ne. Mada kod mene kutija jedva da preživi pola sata 🙂 
Pogodni su i za poneti u šetnju jer su tako pakovani. Mekani su i veoma lepo se slažu uz čaj. Probala sm ih i uz kafu ali nekako mi više prija da ih grickam uz čaj. Sve je stvar ukusa.  Suprug je jedan od degustatora jer prosto obožava ovakve stvari. Njegova ali i moja ocena za ove proizvode je 10/10. Sve u svemu keksići će se sigurno opet naći u mojim zalihama “slatkiša”. 
Njihove proizvode možete kupiti u  marketima kao što su Maxi (može i preko maxi online prodavnice), Tempo, Metro, Idea, Roda megamarket, Aroma. 
Možete ih pronaći na 

Hvala što me pratite.

Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

9 thoughts on “Sweet family proizvodi”

Comments are closed.

error: Content is protected !!