Nuna Nai

Odvikavanje od pelena – večita briga

Read Time2 Minute, 47 Second
Od trenutka kada saznate da ste u drugom stanju svaki period nosi nova pitanja i nedoumice.
Period na početku trudnoće izgleda tako da se stalno plašite za svoju bebu, koliko će kilograma da se “zalepi” za vaše telo, kasnije kako trudnoća odmiče sledi strah i razmišljane o tome kako će proteći sam porođaj. Kada beba dođe na svet tu je pitanje kako ću se snaći, hoće li period bebinih grčeva biti težak, da li ću imati dovoljno mleka da dojim bebu bez uvođenja dohrane, kako će beba prihvatiti novu sredinu…
Ovo je tema za pisanje i pisanje. Kada deca malo porastu, napune godinu dana, prohodaju, propričaju sledi još jedan malo teži period a to je odvikavanje od pelena. Uh, to je borba sa vetrenjačama. Tu nema nekog pravila ili šeme po kojoj treba raditi. Kao i za 99% stvari kod dece svako dete je individua za sebe i treba ga osluškivati.
Kada su moja deca u pitanju sa starijom ćerkom je taj period bio veoma lagan. Imala je 21 mesec kada smo počeli sa odvikavanjem i za neverovatnih 10 dana pelene su bile odložene i čekale su drugu bebu. Da, za 10 dana. Meni je to delovalo veoma brzo jer sam slušala priče da taj proces traje i po par meseci.
Mlađa ćerka sada ima 19 meseci i još uvek nismo rešili da skroz skinemo pelene jer je proces adaptacije na jaslice u toku. Kada dete prolazi kroz period adaptacije na neku novu sredinu onda ne treba odmah uvoditi i  nova pravila tj.promene. Odvikavanje od pelena će kod nje pričekati jer je sada pod “stresom” oko svega što se dešava poslednje 3 nedelje.

Ono što želim danas da vam predstavim jesu gaćice za odvikavanje od pelena. E, da baš kao što ste pročitali. I meni je bilo neobično kada sam čula za njih ali kada sam malo bolje čitala o njima i uzela ih u ruke shvatila sam o čemu se radi.
Gaćice su prozvođača NunaNai i izrađene su od kvalitetnog pamuka. Veoma su prijatne za nošenje i lagane, bez stezanja. Dostupne su u beloj i rozoj boji veličine za uzrast 1-2 godine. Gaćice su napravljene tako da po sredini imaju super upijajući uložak pa kada se detetu desi nezgoda neće istog trenutka početi da curi na sve strane jer tada uložak upija tečnost. Naravno uložak samo ublažava posledice slučajnih nezgoda.

Mi smo gaćice nosili tokom letnjeg perioda na plaži kao i tokom igre po dvorištu kod bake i deke. Ono što mogu da kažem za njih jeste da su veoma prijatne za nošenje jer Iva inače ne voli da nosi pelene i stalno ih vuče a gaćice kada smo obukli bila je ponosna. Iako ona nekada kaže kada mora da piški naravno da se dešavalo da se zaigra i jednostavno bude mokra. Ono što je vidno kada je imala ove gaćice jeste upravo ta njihova moć  upijanja i dete ne bude jako mokro. Uglavnom iako se nismo odvikli od pelena (mada nismo ni radili na tome) ovim gaćicama dajemo veliki +.

Ukoliko sam Vas i malo zainteresovala za ovaj brend više o njemu možete videti na njihovoj stranici NunaNai

Proizvode možete pronaći u prodavnicama TV Shop-a ili da ih poručite direktno sa njihovog sajta.

Možete pogledati njihovu Fb stranicu  kao i  Instagram profil
Hvala što me pratite.
 
Instagram: @milanassweetlife

Facebook: Sweet Life

9 thoughts on “Odvikavanje od pelena – večita briga”

Comments are closed.

error: Content is protected !!